söndag 15 mars 2015

Lapp på lapp men ingen söm


Det här var ju inte det lättaste att göra, men med lite tålamod så kommer det väl att bli något om någon vecka. Först skulle man rita på härsan och tvärsan och hålla koll på mm och 45 grader. Leta tyger som passar ihop. Fem olika till mallarna, tyg till egenhändigt gjorda snedslå och så tyg på baksidan.Rita mallar var ett projekt. Allt måste vara på mm för att det ska passa.
Dukmellanlägg och  Vliesofix med klisteryta på bägge sidorna  ska oxå komma till användning. Fem olika tyger blev inget fint jag valde att använda tre olika tyger. Här har mallarna används flitigt. Alla tygbitar har dubbel vliesofix. Har lagt ut bitarna för att veta hur jag ska ha dom när vi träffas på torsdag och fortsätter med vår kurviga duk.  På slutet kommer det att sys på symaskin för då ska det sys fast snedslå 

En snedslåvikare för dom blivande snedslå - kantbanden. Så himlans trist vi får vara i ABF:s lokaler har varit där över 20 år Men efter sista mars får vi inte vara där längre. Ny lokal är redan fixad. Är ett fint gammalt hus

Huset vi är i är tre våningar högt med källare. Det har varit ett pojkhem och det sägs att pojkarna spökar. 
L


9 kommentarer:

 1. Hej!
  Stackare våra gubbar(min son).Han blev inte glad åt morsan som bara klagade.Min dator är helt frisk, men gillade inte den nya boxen från bredbandet.Tv går nu väldigt bra.
  Så härligt att se ut och allt som knoppas.Fast igår hade jag ont i halösen.Kram.Inger

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se det färdiga resultatet. Den där snedslåvikaren är mycket praktisk tycker jag. Sparar in en hel del på att slippa köpa färdiga sendremsor...och så kan man få dem i vilket färgnyans man vill. Kram

  SvaraRadera
 3. Lapp på lapp,det blir säkert tjusigt när det blir klart..
  Ja årets vasalopp var nog det blötaste som någonsin genomförts,,stövlar på fötterna hade nog passat bra..Ja fina dagar men kalla nätter har vi haft nu ett tag,men våren är på G,säkert..Haé Kram.

  SvaraRadera
 4. Hej vännen!
  Vacker duk ni ska göra, hoppas det går bra på kursen med den! =)
  Svar ja, det har med pollineringen att göra att man ska skaka på plantorna, har också hört det. Vi har inte hunnit plantera något ännu men ska försöka göra det nu till veckan.
  Varit ute och fixat lite småsaker idag + varit på bokklubbsmöte, det var trevligt. =) De har babysim här men barnet måste vara minst 3 mån och vi ska försöka komma in i en grupp senare, om de har någon helgtid, annars missar sambon allt. Ska jobba på att bli av med min lilla snuva som kommer och går, den bråkar med bihålorna tyvärr. Hoppas du piggnar till!
  Sköt om dig!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 5. du är så himla duktig!! :D Hoppas att du har haft en bra helg med sol och fint väder. :)) SV: jaa, det var himla trevligt med personalfest, jag träffade mkt folk och alla hade skoj!! :) Kramis

  SvaraRadera
 6. Spännande och se vad det blir sedan!

  Javisst är han söt vår lille Hugo :)

  SvaraRadera
 7. Ooh, jösses människa, jag fattade ingenting vad du håller på nu ??
  Du måste ha lite tekniska talanger också !
  Och så ritar du mallar och håller på, vilket tålamod du har !! Men vackert blir det
  säkert som allt annat vad du håller på att göra !

  Vad spännande i det nya huset, där det spökar, hihi...! Hoppas att de är
  snälla spökar ! Undrar vad som hänt i pojkhemmet ??

  Nu får du en jättekram och allt gott till dig !!

  SvaraRadera
 8. Tack för ditt gästblogginlägg. Skall försöka få upp det imorgon på bloggen :)

  SvaraRadera
 9. Tråkigt att ni inte får vara kvar i lokalerna, men huvudsaken är ju trots allt att ni har ett annat ställe att vara på nu. Låter läskigt att det kanske spökar där, du får vara uppmärksam på tecken hihi:)

  Skönt att höra att ni är många som tycker det är okej att man inte alltid är så aktiv på bloggen. För något år sedan hade jag värsta blogglusten, men den har försvunnit lite. Jag hoppas dock att intresset ska komma tillbaka. Det är ju kul att skriva, och speciellt att skriva med er bloggvänner:)

  kramar

  SvaraRadera