söndag 16 mars 2014

En riktig krutgummaNär jag skulle iväg i torsdags träffa jag på en härlig tant. Hon ger så mycket inspiration och glädje när man pratar med henne. Hon är 92 år. Är ute och går med sin rollator i 45 minuter varje dag. Hon planerade för vintern hur hon skulle göra för att komma ut på sina promenader man börjar bli gammal sa hon. Då berättar hon att hon ska köpa ett gåband och det ska vara ett bra, inget billigt shit. Skulle vara rejält och något att hålla sig i. Man blir så glad när man lyssnar på henne. Är nog inte många i den åldern som planerar som hon gör.För två år sen tog hon upp en blommig ihop fällbar promenadkäpp och visade mej. Den användes bara i nödfall sa hon.Flitiga fingrar har hon oxå, hon handarbetar.8 kommentarer:

 1. Det var en rejäl krutgumma!!!Klart Ulla har koll!! Gör ett sadelskydd till din kompis med en gris ,så kan du ju skoja och säga att ljudet får hon själv klara av! Kram!

  SvaraRadera
 2. http://www.ravelry.com/patterns/library/candle-flame-cowl
  Där ska du hitta mönstret!

  SvaraRadera
 3. Tänk om man fick leva så länge och fortfarande orka vara ute och gå! :)

  SvaraRadera
 4. Kväller..Tackar,,,jag är nu i Uppsala,ska vara hemma med barnbarnet Moa,i morgon,dagiset är stängt,,så vi ska ha en mysdag..Haé Kram.

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen en krutgumma. Tänk så härligt att vara så pigg och planera framåt. Rena önskedrömmen att man blir så i hennes ålder. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej vännen!
  Vilken härlig krutgumma, såna inspirerar mycket! =)
  Hoppas det går bra med din kub, smart att sy med nylontråd, hoppas det går bra att få ihop kuben. Jag har vänner som sparar alla kort de får också, det uppskattas mycket att få handgjorda kort.
  Det var en mycket intressant temadag, inte alltid man får höra överlevande från koncentrationslägren berätta om sina upplevelser.
  Jag har haft en lugn och skön helg, hann klart med beställningen av bröllopsinbjudningarna också!
  Ha en fin måndag!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 7. Kväller,,så då är jag hemma igen efter min Vretatripp...Oj så härligt med alla dessa goa gamlingar,tänk så mycket dom har att berätta,från sina långa liv..Din 92 åring verkar verkligen vara en krutgumma..Haé Kram.

  SvaraRadera
 8. Låter som en superhärlig människa. Jag brukar se en tant som går förbi med sin rulator varje morgon när ingen är ute typ... Kallar henne för greta, råkar jag vara ute samtidigt nån gång ska jag berömma henne för att hon är ute! :D SV: oj, snö!! Tur att den försvann lika snabbt. ;) Kramis

  SvaraRadera