fredag 19 oktober 2012

På måndag får jag leva utan el.

 

På kaserngården...

-Om jag kommenderar "frivilla ett steg framåt", vad gör soldaten då?
-Tar ett steg åt sidan, fänrik,
-Va? Ett steg åt sidan?
-Javisst, jag måste ju släppa fram alla frivilliga.
 Dåligt fick ett papper nyss att det är dags för elbyte i vår lägenhet på måndag. Har sagts att dom ska avisera en vecka innan dom kommer.
Så i helgen ska det flyttas möbler som står i vägen för vägg-och takuttag samt strömbrytare. Kommer att bli ett pusslande hur man nu ska kunna ha så fria ytor åt dom.
Dom byter endast uttag och strömbrytare som är placerade lika som från när huset byggdes 1968.  Finns det nyare uttag som inte är godkänt installerade så kommer dom att klippa kablarna. Finns säkert många hemmapulare som fixat med elen.
Vi kommer att få jordat överallt och jordfelsbrytare. Så sen får man se hur mycket kontakter som inte passar.
Sa några fula ord när jag såg att man måste dra fram frys och kyl. Får väl se det positivt mitt i det hela man får det städat.

 


Så i helgen kommer jag inte att blogga, ska springa ivägen för gubben när vi ska dra fram möbler. Få se om datan funkar när dom fixat klart på måndag.


7 kommentarer:

 1. Hej du..Hoppas det inte strular för er sedan med elen..Ja det känns bra att kunna ställa upp med kort varsel,,jag har en inställelsetid på en dryg timme..Så nu har vi hög Snoozfaktor..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Ja men nu är det bra igen.
  Tack :)
  Den kommer säkert bli jättefin.
  Blir nog inte någon liten lucia i år, får nog bli pepparkaka isåfall hehe :)
  Hoppas det går bra för er i helgen fast ni har en del tt stå i.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Du får se det posetiva i koppleriet..Jag tror att larm + grannsamverkan kan vara bra . Om jag är ute med hundarna så skäller ju inte dom ,och då är det bra med larm.sicken envis käring du har som inte kan gå och handla till dej .. Kram skåningen

  SvaraRadera
 4. Har man inget jobb, så skaffar andra det åt oss. Suck! Hoppas det går smidigt med bytet av elen. Håller tummarna för det! Kramar

  SvaraRadera
 5. Startade en tävling idag, där du kan vinna en cool mössa. Var gärna med. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej raringen, tt för krya på dej hälsningen! Något bättre, går åt rätt håll om man säger så.
  Haha ja spänn fast honom i kundvagnen o håll hårt i hans plånbok, du ska se, en vacker dag är han där (mot sin vilja) hur mycket han än kämpar emot idag...
  Uj stackare, det är alltid jobbigt när det ska fixas o plockas undan osv. Skönt efteråt dock.. Hoppas det går/har gått bra o smärtfritt!!!
  Skickar över en lyckospark i rumpan, inte allt för hårt. Kram vännen

  SvaraRadera
 7. Hoppas de gått bra idag (utan dator)

  SvaraRadera