onsdag 22 juli 2009

Idag är det Magdalenas namnsdag i fruntimmersveckan.

Magdalenas tårta

22 juli    Ingredienser till tårtbotten

1 pkt Kungsörnen Hallonkaka
2 dl vatten
2 äggulor

Ingredienser till marängen

2 äggvitor
1 dl strösocker

Ingredienser till fyllningen

2 dl visp- eller mellangrädde
färska bär t ex hallon och blåbär

Gör så här

Värm ugnen till 175°C. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Tillred mixen enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt även äggulorna och låt dem vispa med. Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen, 8–10 min.

Vispa under tiden äggvitan tillsammans med hälften av sockret till en tjock och styv massa. Använd helst en elvisp. Vänd ner resten av sockret försiktigt med en sked eller slickepott. Bred ut marängen över den förgräddade kakan. Fortsätt grädda ca 8-10 min eller tills marängen fått fin färg. Låt kakan kallna på galler.

Vispa grädden. Dela kakan på mitten. Lägg grädde och bär på den ena delen och lägg den andra ovanpå. Garnera med grädde och bär och gärna ätbara blommor.

                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar