onsdag 10 december 2014

En liten Mumin
Har virkat en Snuttefilt till en liten tjej.Varför heter det: Måla fan på väggen?

Ett uttryck som används när en situation framställs på värsta sätt och att man utgår från att det värsta händer.
Kommer från att man förr trodde att det gick att locka fram en olycka genom att prata om den, eller att locka fram den onde genom att måla av honom på en vägg.
13 kommentarer:

 1. Hej du..Jag är i Uppsala med en Loke som snuvar på rätt mycket..Här är det busväder regn o blåst..Nä än så länge kör jag med keps,,men när det börjar bita i öronen då sätter jag på mig en egengjord mössa..Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Vad intressant att veta var dessa olika uttryck vi använder kommer från.
  Vilken mysig snuttefilt!

  SvaraRadera
 3. Snuttefilten var söt!..................Sommarsoppa var ett bra tips! Kram!

  SvaraRadera
 4. Den nedersta väggbonaden du visar skulle jag vilja ha i mitt kök. Har fått för mig att jag ska brodera en bonad efter gammalt mönster och hänga upp efter jul. Det återstår att se när den blir klar, förståss. Kram

  SvaraRadera
 5. Hej vännen , Jaså det har varit problem med nätet. Ja jag har jobbat så läste de först nu efter att ha varit hemma en stund.(Inte för jag vet om det hade krånglat för mig.)
  Blåbärspulvret och de andra är mycket bra. Finns några till bärpulver och flera grönsakspulver. Jag har inte hunnit köpa in alla ännu men kommer definitivt att göra det. Bara positivt att säga om dem jag har hemma just nu. 100% bär och 100% grönsaker. All vätska är borta så de har lång hållbarhet.
  -Då du går in på Polargo - http://kund.polargo.com/27 - så väljer Du svenska flaggan och sen kan du klicka på Biofoods så ser du alla grönsaker och bär som finns just nu. Havtorn ska komma som bär också.
  Vilket fall så Rödbeta har jag hört på olika håll att: den ökar syreupptagningen i blodet.
  Gå in på den här länken och skrolla ner så kan du läsa mer om Rödbetan. http://www.halsosidorna.se/Gronsaker.htm

  Ha det bra du med vännen/
  Kram Ulla

  SvaraRadera
 6. Vi är väl lite skrockfulla fortfarande när det gäller! Inte locka fram eländet. Tig gärna ihjäl det. Syns inte finns inte! Kram på dig!
  PS. Om jag hade varit liten hade din snuttefilt varit perfekt! :)

  SvaraRadera
 7. Hej vännen!
  Vilken underbar snuttefilt du har virkat! =)
  Här har det regnat och blåst nu i två dagar, soltimmarna är verkligen få nu, så inte blir man piggare av detta väder direkt.
  Vi trivs bra och det mest är i ordning nu, väntar på återkoppling från snickare om parketten, får se om den ska slipas eller bytas.
  Hoppas ni får bättre väder snart också!
  Ha det så gott!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Så fin liten snuttefilt!
  Ja att måla fan på väggen har jag hört,men inte att någon målat han på väggen.
  Kram,Inger

  SvaraRadera
 9. Men det där var den gulligaste snuttefilten jag sett. Du är så bra på det där alltså!

  Vad gullig du är som bryr dig om ifall jag skriver eller ej. Önskar att jag en dag ska bli lika aktiv som man var för något år sedan, men nu för tiden känns bloggen mest som ett ångestmoment och stressande. Fast samtidigt tycker jag ju att det är kul. Åhhh det är så dubble känslor för den haha.

  Då är vi två. Jag är också så trött på det här vädret. Idag regnar det massor här, men stormen har jag inte märkt av. Fast jag hoppas faktiskt att det blir storm. Om det ändå ska vara dåligt väder kan det lika bra vara rejält dåligt.

  Krama och ha en fin lucia imorgon♥

  SvaraRadera
 10. ooh, vilken gullig och söt snuttefilt ! Du är en sån riktig " flitiga flisa" ! Allt vackert kommer från dina händer !

  Det där att "måla fan på väggen" stämmer nog, för det är en självförvållad spådom åt sig själv.

  Kram på dig, önskar dig en fin Lucia dag !

  SvaraRadera
 11. Hoppas vi hinner få snö innan julafton, är trött på regnet och blåsten nu.
  Jättesöt snuttefilt :)
  Har du fått armbandet än?
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det var den finaste och sötaste filt jag sett, du kan du!! :D SV: hihi det gjorde du rätt ! ;) Bullar är ju gott! tackar som frågar, det går bra på nya jobbet. Första dagarna förra veckan kändes det sådär pga all information och nytt som blir... Men nu känns det bra!! :) Ha nu en underbar jul om vi inte hörs innan. :D Kramar

  SvaraRadera