tisdag 4 mars 2014

Recept på viltkyckling




Gusingen vad god den här kycklingen blev!

Viltkyckling:

4 kycklingfileér
Smör
2 dl créme fraiche
½ dl outspädd vinbärssaft
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk kinesisk soja
ev färsk timjan och vinbär

Bryn kycklingen i smör på bägge sidorna
Blanda créme fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär , timjan och soja i en traktörpanna.
Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter.
Garnera ev med färsk timjan och vinbär. 
Servera med kokt potatis och fräs svamp med purjolök.

Jag använde svartvinbärssaft. Kokade längre än dom tio minuter så att det blir genomkokt.
Har man ingen traktörpanna går det lika bra med kastrull.


Idag är det dags för mej att äta årets första semla. Äter den alltid på Fettisdagen. Har bakat semelbullar idag.




5 kommentarer:

  1. Oki,ska bli kul att se den färdiga dockan..Ja inte är det kul med en förkylning,men ledvärken håller på att ge sig,,så hopp finns om bättring snart.Haé Kram.

    SvaraRadera
  2. Jag är värdelös på matlagning - men det låter gott! :)

    SvaraRadera
  3. Det var ett annorlunda recept!! Om du får ont i magen av citrusfrukter så ska du nog inte äta dessa.Hilma tycker jag är ett söt namn! Fränt med en groda i baken! Kram!

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!
    Viltkycklingen låter riktigt god, får spara receptet! =)
    Skönt att du har fått ordning på dockan nu, ska bli roligt att se den med kläder senare.
    Här har det varit snö och regn idag, ingen sol alls. Inte det perfekta sportlovsvädret direkt. Ätit middag hos mamma och semla efteråt, det var trevligt!
    Hoppas du får en fin onsdag!
    Kram Elenor

    SvaraRadera
  5. Den där kycklinggrytan låter väldigt god. Kanske något jag borde testa då kyckling är det ända köttet jag äter så lite nya recept är aldrig helt fel.

    Jag såg att dockan har börjat få lite kläder i inlägget under. Vad fin den blir.

    Hur är det med dig?

    Kramar

    SvaraRadera