onsdag 11 september 2013

Nu har jag oxå provat på eländet!Dom har ju gjort om vårat biljettsystem på SL. Till sista augusti gällde det gamla systemet. Funkade bra att köpa remsor och säga vart man skulle åka.


Nu ska man köpa ett sånt här acceskort kostar 20 kronor. Så kommer du som turist till Stockholm och ska köpa 24 timmarskort måste du köpa det här också.
 
Tur att jag sparade mina remsor som inte var använda för dom räknade av det som fanns kvar så jag kunde tanka på mitt kort. Åkte gratis på till stan och hem och har pengar kvar på kortet. Papperskvitton man skulle ha koll på under resans gång.  Man måste hålla koll själv hur många zoner man ska åka i. Så resan till stan (söderut)  på 25 minuter och resan till min kurs (norrut) 4 minuter kostar lika mycket. Har hört att många som kör buss tycker det är ett krångligt system.


 
 
 


13 kommentarer:

 1. Hej du,,Ja det ändras hit och dit,oftast till det sämre..Dina gamla grejer har säkert ett värde för rätt person,,det är ju fina påminnelser om tid som flytt..
  Här är det ömsomväder,,sol och mulet om vartannat.. Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Hej. Vilken tur att jag har gångavstånd till mitt jobb. För det låter krångligt med det nya systemet. Hej svejs.

  SvaraRadera
 3. God eftermiddag!sånt system har vi här nere!! Fick ont i magen att ligga på trädgrenen,så jag la mej på hela ryggen i soffan istället.Jag åkte i en sån när jag var liten så den är säkert mycket gamal.Finns det ingen du kan fråga?? Om du tar bild och sätter in på nätet så kanske du får svar .Eller den som håller antikmässan i TV.Jag tror att du kan få en bra peng för dom..Kram!

  SvaraRadera
 4. Vi har också ett krångligt system, men vi som är ålderspensionärer åker gratis på bussar och spårvagnar inom kommunen mellan 8.30 och 15.00, och efter 18.00, plus alla helger dynget runt!! Jättebra! Det borde fler kommuner ta efter! Kramar

  SvaraRadera
 5. Visst är det trixigt när de byter system. Har efter ett par år äntligen lärt mig det nya i Göteborg :)

  Tack snälla! Så kul att du gillade min blogg och målning. Visst ger den där kaffekannan fin nostalgi :)

  Ha en härlig onsdagkväll <3 Jennie

  SvaraRadera
 6. Tack snälla:)
  Jajemän, svärmor gjorde inte bara ett par utan tre!! Jag visste inte ens att hon kunde virka. Att hon var bra på att sticka visste jag, men som sagt inte att hon även kunde virka. Men nu har jag äntligen mina shorts jag så länge velat ha:)

  Nej att komma hem till ett ställe man hatar gör att orken och energin försvann i ett sus:(

  Hur är allt med dig?
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Hej vännen!
  Jag har två kort hemma som har gömt sig, brukar fylla på med antal dagar jag är i Stockholm och det funkar toppen! =)
  Kolla med ett museum annars om inte de vill ha träsadeln.
  Jag mår bättre nu, nästan fått igen min röst också! =)
  Hoppas du har haft en fin dag!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det har blivit omständigt att åka buss nu för tiden. Det var ju enklare för men sedan de ändrade till att inte kunna betala med pengar blir det inget bussåkande för min del. Ha en fortsatt bra dag! kram

  SvaraRadera
 9. Det är väl det där med att komma igång, har man väl gjort det några dagar så går det såklart lättare sen. Jag har blivit bättre med maten och tagit bort läsk och godis och försöker äta var 3:edje timme.
  Alltid bättre att ha för mycket på kalas.
  Det systemet verkar krångligt, vi har ju också kort som man fyller på och du kan inte betala kontant på bussarna för det har varit för mycket rån här i skåne.
  Kram

  SvaraRadera
 10. Åker inte mycket buss eller tåg men tycker det verkar krångligt. Ibland tycker jag man ändrar i onödan på något som redan fungerar =)
  Kram och ha en fin fredag

  SvaraRadera
 11. Hej going! Å så säger dom att man inte kan lära gamla hundar att sitta ;D Dumt talesätt med tanke på oss kärringar som lever i det moderna samhället, fniss. Spännande med bebis!!!!!! Det blir ju när som helst, eller har den kikat ut i natt redan kanske??? Min dotter föddes för 12 år sedan nu på måndag, så jag vet hur det kändes att vänta. Känns som igår... Jisses vad tiden går, tur det bara syns på barnen... ;D
  Önskar dej en helt underbar helg vännen min! Var rädd om dej! Goa varma kramar/Charly

  SvaraRadera
 12. Vi hade de perfekta systemet.... Men kunde betala med sitt visakort! Perfekt för den som bara åker buss nångång ibland och inte har kontanter eller den som behöver fylla på sitt månadskort och inte är i centrum. Men de systemet gick åt pipan, precis när man lärt sig att de fungerade......
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Visst är det kul och personligt att få egna tillverkningar av kort!
  Kul hobby.Kram,Inger

  SvaraRadera