lördag 24 augusti 2013

Den här sydde jag i sjätte klass :-)När jag gick i sjätte klass fick man sy förkläde och snibb som man skulle ha i Hemkunskapen. Grytlapparna jag virkade  användes aldrig. Min mamma köpte ett par grytlappar åt mej.
Snibben hittade jag när jag leta efter saker till min blivande bok.
 
 
Sina initialer och klassen fick man brodera dit.
12 kommentarer:

 1. Jag sydde en liten bebisklänning i 5:an. Broderad med franska knutar och mönster var mitt eget.. Den hängdes upp i "skylten" utanför maten och när jag slutade 6:an fick jag tjata mig till mitt alster.

  SvaraRadera
 2. Hej du..Ja visst har det varit lite tunga dagar,,men samtidigt så fick ju mamma som hon ville,hon var klar med jordelivet,,sen blev det en ljus akt i kyrkan,med en jättego kvinlig präst..
  Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Sån snibb gjorde jag med,men har inte den kvar.Hoppas att mitt brännvin blir gott.Verkar vara en bra tens,sån har de inte här.. Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 4. JAAAAA....så var det ju. Jag minns min förtvivlan när stygnen inte blev som jag ville! Roligt att du har det kvar! Det är en skatt! Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag minns också det där förklädet och snibben man var tvungen att ha till hemkunskapen. Tyvärr har mina försvunnit. Ha en ytrevlig helg

  SvaraRadera
 6. Usch, det påminner mej om syslöjden i folkskolan. Vi fick också sy förkläde. Allting gjordes för hand. Smårutigt tyg och korsstygn med våra initialer. Virkade disktrasa, stickade vantar (rena H-ET). Stickorna spretade att alla håll och maskorna ramlade. Jag avskydde syslöjden. Ville vara i träslöjden, men se, det gick inte för sej för en flicka.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ett örngott som jag sytt för hand med monogram och hålsöm. Säger detsamma om vantarna mina var röda och färga av sej när man gjorde snöbollar.
   Fick också sy en bardotrutig klänning och så skulle man väva en löpare. Jag hatade syslöjd. Jag fick inte heller gå på trä eller metallslöjd.

   Radera
 7. Åh, ja - vi fick sy ett örngott också. Alla sömmar för hand. Helt idiotiskt!

  Ruth

  SvaraRadera
 8. Tillbaka efter en helt underbar helg i Uggen!

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!
  Vad fint du sydde med intialerna också! =)
  Vad roligt att ha kontakt med en skolkompis på det viset! =)
  Jag blev av med huvudvärken till sist, blev dock ingen dans. Varit med killen till hans hemställe och fixat lite där, plockat bär och tagit upp potatis. Varit helt underbart väder i helgen! =)
  Hoppas ryggen känns bättre och att du är nöjd med pysselrummet!
  Jag fick göra två dopkort i ilfart i fredags innan vi for, hade glömt en beställning! =)
  Kram Elenot

  SvaraRadera
 10. Seglar in och önskar dig en fin dag =) Kramen

  SvaraRadera
 11. Hej!
  Ja fy,för dessa hemska förkläden.Man fick sy för hand!Mitt var rutigt.å jag avskydde fröken,som hette Rut!
  Kram,Inger

  SvaraRadera