fredag 21 december 2012

Gissa vad jag fick se på Ica igår.... Och mannen som inte kunde hålla sig till sanningen!

 
 
 
 
 
Som barn har sagt...
 
Många förälskade blir lite dumma. Lite bortresta
i sitt yttre landskap liksom.
Thomas 9 år
 
Prästen frågar om man vill gifta sig men den som
står brevid eller om man hellre vill han någon annan.
Oftast är ingen annan där, så då svarar man ja.
Emil 7år
Var upp till vår Ica-butik och handlade igår. Gissa vad jag fick se i hyllan min flaska som jag lämna tillbaka i måndags.
Tog med mej flaskan och sa åt en tjej att nu kastar du den här. Hon lovade göra det.
Sen fick jag tag i kassören som tog mot flaskan och berätta att den gamla flaskan stod i hyllan igen, dessutom var den öppnad och skyddsplasten på korken som jag tog bort stod flaskan där och såg använd ut.
Skulle säga till butiksägaren men såg inte till honom.
Lovar jag valde inte mina ord när jag pratade med killen och tjejen, pratade dessutom högt så jag hördes nog i hela butiken.
Inte ett vänligt ord tillbaka fick jag.


Angav för hög inkomst - åkte dit

Försäkringskassan har gjort ett bra jobb igen här hos mej. Den här gången var det en pappa som uppgivit fel inkomst och fått för mycket i föräldrapenning.
Han ska betala tillbaka 142040 kronor i föräldrapenning och 23678 kronor tillfällig föräldrapenning  som han fått mellan 2007 - 2011.
Han säger att  han räknat in provision i sin lön, men enligt granskning av inkomstdeklaration utgick ingen provision.
Han tycker inte att han gjort något fel.
Tänk alla pengar han lurat till sig, så stor summa kommer ju inte många  ålderspensionär upp i på ett år 
 
 

8 kommentarer:

 1. Morn! Bra att du röt till om flaskan!!! Klart att pappan ska betala tillbaka pengarna han har lurat till sig!!Det fanns flera färger i lamporna,men jag visste att Ola/Mia ville ha en vit.Ja dom mellorna är goda Man köper dom billigt på Lidl.Jag har köptt knäskydd med magneter ganska dyra.Det är nikken som har såna.Man köper dom av privatpersoner,jag kan höra om du vill ha.Jag började få ont i handen och köpte ett armband häromdan,och nu har dett släppt..Vad sa dom om ditt knä?? Behövs det opereras?? Kram!

  SvaraRadera
 2. Hej du,,Nu kan jag sitta lugnt och invänta julen,,kanske jag ska göra en jansson på söndag..
  Men du är är dom hjärndöda på affären du handlar på,verkar vara helsnurrig personal..Haé Kramen.

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Så uselt att ställa tillbaka något som gått ut och inte slänga det! Hoppas ägaren får reda på det! Tack för paketet, fick det igår! =)
  Jag gillar inte blinkande ljus, så är inte förtjust i de som har blinkande cykellysen.
  Hoppas det går bra med handling och pyntning, ska göra detsamma här i helgen + städa! =)
  Hoppas kortet har kommit fram!
  Ha det så bra!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 4. Men vad fräckt av din affär. Bra att du sa till dom. Sådant där sprider sig, det borde dom väl förstå. Ingen bra reklam för den affären. Grrrr. Jag och en jobbarkompis såg en stor whiskyost som gått ut en vecka tidigare. Vi sa till personalen. Dom tackade och tog bort den. Dagen efter låg den framme i ostdisken bakom glaset så man inte kunde titta på den utan att be om hjälp. Min jobbarkompis sa högt och tydligt till dom att den där osten sa vi till om igår att den har utgånget datum...
  Sen såg vi inte den mer.
  Men vad fräckt av pappan, det fattar han väl att man inte kan räkna med provisionen, presterar han inget kan han ju inte heller få lön för det, så varför skulle han få pengar från f-kassan kan man ju undra.
  kramar =)

  SvaraRadera
 5. Jag blir helt matt när jag tänker på att en "idiot" ställer tilbaka flaskan i hyllan igen.... Tänk vad viktigt det är att se sig för när man handlar! Kramar

  SvaraRadera
 6. Sv; du kanske tänker på jullös. Idag skickade jag sms med ordet HEM till 72980, då skänker man 50 kr. Jag såg att SVT sände från Kungsträdgården där dom jullösa fick julbord idag som lagas av stjärnkockar. Vad fint att dom får god mat också. Mina pengar kom sent men precis som du skrev så behöver dom hjälp året om.
  Jag hoppas verkligen att jag kan få ordning på mina sov(o)vanor, sömnen är så viktig för så mycket i kropp och hjärna. Jag har haft problem i säkert 7-8 år, långt innan jag började med mediciner. Jag har för fjärde gången ändrat med min medicin. Nu tar jag en sort på "morgonen" och en annan på kvällen. Läkaren hoppas det ska hjälpa mig med sömnen. Jag har förklarat att jag inte är vaken på morgonen, att jag tar den när jag vaknar. Det kan vara väldigt olika. Idag var jag tvungen att släpa mig upp för att jag skulle i väg så jag tog tabletten vid 9-tiden. Igår var jag som död, jag orkade inte gå upp. Jag somnade om på en gång (väcktes av att telefonen ringde flera gånger) när jag vaknade till. Tog tabletten vid 14.30. Känns som att det är en väldigt lång väg till en normal sömn för mig. Men jag har inte gett upp hoppet. Jag älskar att sova.
  kramar =)

  SvaraRadera
 7. Nej men skojar du med mig, hade de satt ut flaskan i butiken igen? Egentligen borde de väl kollat igenom alla flaskor av just den såsen för att kunna hitta fler med dåligt datum. De borde skämmas!

  Oj, ja då förstår jag att du försöker hålla dig undan, diabetes verkar vara en helvetes sjukdom. Min faster har det så hon tar sprutor nu, pappa har också det, fast den som kallas åldersdiabetes, och min som jag var hos nu i veckan hon har också diabetes.

  Skönt att inte du känner av stressen ännu. Idag har jag stressat som en dåre med att packa det sista och förhoppningsvis inte glömma något, men jo visst glömde jag min medicin mot smärtan i njurarna. Inte orkade jag vända heller när man kommit en bit på vägen så jag verkligen hoppas att jag ska kunna stå ut utan den.

  Stor kram och god jul

  SvaraRadera
 8. Nej ingen snö men dom har lovat snöoväder så vi får väl se imorgon hur det blir.
  Jag stickningen rullar på, ena armen är klar nu.
  Vad är en nästomte, är det så man inte ser ansiktet?
  Fy vad dåligt av ica!
  Herregud folk försöker med allt, men det kommer surt igen när dom får betala tillbaka.
  Kram

  SvaraRadera