tisdag 6 november 2012

Sån här här bakelse har jag aldrig ätit!
Fniss...

Familjen är på väg till sommarstugan på landet.
De åker förbi Perssons gård och där går några fina stora grisar. Bonden har märkt dom med lila färg och en har en rand mitt uppe på ryggen. Då utbryter Arvid högt och ljudligt:
-Titta mamma och pappa en spargris!


Idag fyller min Lillebror år.
 

Idag är det ju Gustav Adolfs dagen och då brukar man se massa sån här bakelser.  Den här dagen har firats sedan början på 1800-talet. Gustav Adolfsdagen är en temadag till minne av Gustav 11 Adolfs dödsdag 1632 och är allmänn flaggdag i Sverige.7 kommentarer:

 1. Hej gumman, så fin, den vill man ju nästan inte sätta tänderna i ;D
  Hoppas du får en fin tisdag vännen, själv ska jag ta tag i jobbhögen som ligger. Hinner inte helt ikapp sen jag var sjuk förra veckan men jag kämpar på.
  Kramar i mängder Charly

  SvaraRadera
 2. Mors,,skönt att vakna till en dimmfri dag,,kanske solen tänker titta fram..Ja du rosa,,fanns den inte i svart??Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Jag tror att jag har fått i mig någon sådan under årens lopp! =) Minns dock inte om den var god!
  Strålande sol och -6 imorse, endast -3 nu! =)
  Vad jobbigt med sånt ljud i längden, du får ha hörselproppar! Tror jag har det mesta inför julkorten också, papper finns det gott av! =)
  Hoppas du får en fin dag!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 4. Sådan där bakelse har jag heller aldrig provat. Äter inte mycket fika, i stort sett inget alls så det är mycket som jag inte provat på.
  Vilken är din favoritbakelse/fika?

  Såg ut som det var en mysig liten halloweenfest du var på:) Själv passade jag på att gå till farmor och farfars grav och tända ljus. Det var så vackert på kyrkogården med alla tända lyktor.

  Hoppas du får en fin vecka.
  Kramar

  SvaraRadera
 5. Jag har ätit såna bakelser ,dom är så där.Gookväller! Du.... man skulle ha ett pengaträd med riktiga pengar!! Helst ett som blommar med tusenlappar! Kramen!

  SvaraRadera
 6. Inte jag heller. Visste inte ens varför e flaggades idag (måste ha varit bort den dagen i skolan ) :D

  SvaraRadera
 7. Gubben anlade ju Göteborg för lääänge sedan och vi var tidiga att äta Gustav Adolfs bakelse här. Alla åt det förr, men nu har det nog blivit lite mindre med den varan. Det är några år sedan jag åt en sist. Förr åt man bakelserna på varenda arbetsplats i den här stan. Ha det gott! Kram

  SvaraRadera