fredag 24 augusti 2012

Okejdå jag hade ju kunnat stryka den!


Fniss...

Väldigt vad kirurgerna har blivit skickliga. Jag hörde talas om en man som fick ögonen förstörda i en olycka och fick dom ersatta med två blåbär. Och nu ser han hur bra som helst. Och så hörde jag om en som fick fingrarna bortsprängda. Då satte de dit fyra spenar från en ko och handen blev som ny.
-Otroligt, är det någon som har sett det?
-Ja, han med blåbären.

Den här duken har en gubbe sytt åt mej. Han var en gammal fiskargubbe van att knyta och laga nät. På ålderns höst började han brodera.
Ångrar mej, han ville lära mej att knyta nät. Så förrut så kunde man mycket om maskstorlek som skulle vara till alla fiskar man skulle fånga, ja det var många namn att hålla reda på. Nu har jag förträngt alla namn på det vi var och handla när han skulle knyta. Han ville ge mej nät han tyckte det var så kul när vi hade båt. Har man inget eget vatten sa han får man tjuvfiska.  
 
 
4 kommentarer:

 1. sv: Ja idag är jag riktigt glad. Tyvärr är jag fortfarande sjuk, men det ska inte få förstöra för mig denna veckan.

  Vi hörs när jag är hemma.
  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!
  Vilken vacker duk du fick, min morfar tog upp diverse hantverk när han blev äldre också, var himla duktig på det också! =) Mamma har kvar några av tavlorna han gjorde med någon speciell teknik!
  Här var det sol men nu regnar det för fullt, ska bort en sväng imorgon annad lugnt, hoppas kunna gå på Bondens marknad imorgon också!
  Ha en skön fredag!
  Kram Elenor

  SvaraRadera
 3. nej, det är inte roligt att gå hemma å vara sjuk... jag har varit hemma i stort sett hela tiden från augusti 2009 men nu har jag börjat jobba så smått å idag fick jag mitt 75%iga schema i handen, behöver jag säga att jag är lycklig!!!

  SvaraRadera
 4. Det var en duktig gubbe på att kunna brodera!Uch !! vad barnen var elaka mot honom!! Ja nu får vi hoppas att Kjells öga blir bättre.Ska bli spännande och testa synen på honom... Ha en bra fredag! Kram!

  SvaraRadera