onsdag 29 augusti 2012

Det här har jag inte haft någon nytta av sen jag gjorde det!Kul med särskrivning...

HAND TVÄTTAS - Före maten.
NACKA NAPRAPATERNA - Ta livet av dem!
LÅNG HÅRIG - Men kanske snaggad?

Det här örngottet är sytt för hand, alla stygn, fick inte använda symaskin. Hålsöm, var att sticka sej på synålen när man hade dragit ur trådarna ur väven.  När vi skulle brodera monogrammet letade jag i mammas gömmor efter det lättaste. Sömmarna jag sytt ihop med ser ut som langett. Inget av det man fick lära sig har jag gjort senare.

6 kommentarer:

 1. Ja där blir 2 knappar.
  Har aldrig ätit aborre men det är säkert gott.
  Det är en bok jag vill ha iallafall men tror att jag får den i present :) Ett år med stickning.
  Fint örngott :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej du,,jag har oxå gjort en del fynd på Lid´l..fotopapper samt en del andra bra o ha prylar..Jaha du har fått buller o bong där du bor,,Usch..Haé Kram.

  SvaraRadera
 3. Underbart att du har det kvar! Dessutom i så fint skick! Gillar särskrivningar - det har du väl redan förstått! :) Kram

  SvaraRadera
 4. Där ligger många timmars arbete bakom det örngottet.Tack för brevet!Du är så go och omtänksam ,en riktig go vän!! Jag undrar om du har beskrivningen till när man stickar två strumpor samtidigt.Det är inte till mej själv utan till Barbro som jag har varit hos idag.Jag berättade om dej och hur duktig du är.Visade henne din blogg.Hon skulle vilja prova att sticka strumporna.... Nattikram!

  SvaraRadera
 5. När!!! JAg har fixat vardagsrummet, som troligtvis händer efter att Uggen är klart, som aldrig verkar inträffa.... Iaf så ska jag ha kuddar i soffan som min morfars fastrar har vävt och broderat!!!! Kommer att hända vilket århundrade som helst :D

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja örngott ja!
  Skulle sys för hand!
  När det i varje fall fanns symaskiner redan då.Det var bara för att pina ungarna!
  I fyran skulle man ha en psalmvers varje dag.Och till vilken nytta och vem kommer jag ihåg?Ingen,Förmodligen är det därför som jag inte är troende.Ha en bra kväll.Värst var matten!Fy!
  Kram,Inger

  SvaraRadera