torsdag 5 januari 2012

Tror ni på alla mirakelkurer det pratas om när man vill gå ner i vikt?

Dagens Hoppsan
"Vi är mer populära än Jesus nu."
John Lennon om Beatles
 
När man läser en veckotidning så står det mycket om att gå ner i vikt. Oj vilka mirakelkurer det finns enligt många företag med alla dessa piller. Har en kompis som testat X vaganza, Cambridge ja det är mer, hon går ner när hon håller på med kurerna som är dyra. Det hon gick ner har hon gått upp och några kilo till när hon slutat med kuren.

Dom skratta åt mej när jag börja en dietistskola, var mest för att lära mej äta rätt så mitt blodtryck skulle gå ner.
Bästa kuren att minska i vikt är ju att man motionerar
 Och äter på bestämda tider med mat och mellanmål. Man får göra som skalman äta på bestämda tider. Var tredje timma: frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag. Är du sugen på något på kvällen så ta en smörgås=mörkt bröd med fibrer och nyttigt pålägg som hästkött, kalkon eller skinka.Jag cyklar 30 minuter, kör med min rockring som väger 1,2 kilo och så min stepup som går i sidled när man trampar ner. Och så tar jag mina promenader.


  Jag har fått fettvävsrumatism den gör så att man kan fördubbla sin vikt. 

Är det här som kallas för snabbanta?
Önskar alla en bra Trettondagsafton.

7 kommentarer:

 1. Mors,,jo du var snäll..granen blir grön i dag,sen ska ljusen monteras..Här kom solen fram nyss -4 nu.Haé Kram.

  SvaraRadera
 2. Godmorgon!Bästa sättet att banta är att vara noga med vad man stoppar in i kakhälet och att motionera. Ska bli intressant att få se vad man får testa.Det blir väl inte män?? Tsssss......Skojar med dej! Grävarna är här nu.. Morgonkram!

  SvaraRadera
 3. Jag har gått ner 10 kg utan mirakelkurer, har bara försökt tänka på vad jag äter och att äta mindre. Har försökt förut men då har det inte lyckats, men nu funkar det. :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja det är tråkigt och var man som då jag på dåligt humör gör det inte saken värre. Men jag blir trött på all okunksap kring ätstörningar.... att folk inte tänker sig för innan de öppnar munnen! :(

  Ja, om de nu tycker din blogg suger, så kan de väl sluta läsa de istället?! Varför ens lägga mödan och berätta det? Nej såna förstår jag mig inte på för fem öre.

  Tycker du skriver jätte bra om vikt och så. Det är så jag själv gjort, inte för gå ner utan för behålla min vikt...äta ofta.... det är den bästa metoden....och vad man stoppar i sig, inte hur mkt :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!
  En kompis till mig testade xtravaganza och det funkade för henne, tror att hon håller vikten rätt så bra med träning! Min kusin testar Dukan dieten nu, som verkar funka för henne! Jag ska börja med mer promenader och sedan komma igång med träningen igen, funderar på att skaffa ett motionsband, om jag har råd!
  Snöar inte just nu, men är vitt och fint och ca -5!
  Hoppas du får en fin helg!
  Kramar, Elenor

  SvaraRadera
 6. Nä tror inte på snabbcurerna. Pröva de camebridgekuren för massor av kompisar hade gjort de och gått ner 5 kg på en vecka.... Bra kickstart tänkte jag.... HAr aldrig varit så hungrig och humöret och orken var i botten. Dregglade om jag mötte en hund!!!! Gick ner ½ kg på en vecka!!!!!!
  Blir mycket mättare på Herbalife och så byter jag bara ut nått mål här och där. MAn ska äta som en fågel och skita som en elefant!

  SvaraRadera
 7. Hanna vår lilla fina ängel <3
  Ja men jag blir inte riktigt nöjd med halsen, det står konstigt förklarat tycker jag hur man ska avmaska till halsen men ska väl bli bra till slut.
  Jag ska ju till barnmorskan på tisdag så får vi se vad hon säger.
  Kram

  SvaraRadera