tisdag 20 juli 2010

Nästa att Gratuleras i Fruntimmersveckan är....

..............Margaretha.

Margaretatårta
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl Kungsörnen Extra Fint Mjöl

Fyllning
10 msk marsánpulver
4 dl kall mjölk
500 g mandelmassa
2-3 äggvitor
1 dl hallonsylt eller 200 g hallon
1 dl mandelspån
färska hallon till dekoration

Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter.

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet samt sikta och vänd ner mjölet försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.

Gör vaniljkrämen enligt anvisning på förpackningen. Blanda mandelmassa och äggvitorna till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred sylt eller mosade bär och vaniljkräm på den första delen och upprepa på den andra delen. Lägg ihop tårtan. Bred ett tunt lager av mandelmassan runt om och ovanpå tårtan, tryck fast mandelspån på kanten och spritsa en kant ovanpå. Sätt in i ugnen igen och grädda på 200°C, ca 10 min tills den fått fin färg. Dekorera med färska hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar