fredag 1 augusti 2008

Här är en professor som tycker till.

Vikten. Vikten är inte det viktigaste. Midjemåttet är mycket viktigare än vad vågen visar. När du rör på dej blir du smal om magen, blodfetterna sänks, blodtrycket sjunker, insulinkänsligheten på verkas och totalkolesterolvärdet sjunker.

Motionen. Det är bätte att var rund och röra på sig än att vara smal och stillasittande.

Maten. Börja köprundan på frukt och grönsaksavdelningen. Fyll din vagn till hälften. Fortsätt till kött - och fiskavdelningen. Stoppa ner några sardinburkar för det nyttiga fettets skull och ett paket skinka. Två skivor ost innehåller lika mycket mättat fett som ett berg av skinka! Gå sist till  mejeriavdelningen, då är vagnen så full att det bara blir plats för en liter minimjölk.

Smygmotionen. Tio minuters promenad varje  dag i dagsljus gör stor skillnad. Inte på en vecka men på sex. Mejla inte till kollegan några rum bort utan gå. Ta aldrig hissen om du inte har tunga matkassar.

Lunch och middag. Börja med salladsbuffén och fyll tallriken till hälften. Ta av alla färgerna och använd inte separat assiett utan lägg allt på tallriken. Fyll på med en fjärdedel kött eller fisk och en fjärdedel pasta, ris eller potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar