fredag 4 juli 2008

CHOKLAD-FUSK!

Att mörk choklad är nyttigare än ljus. ja att mörk choklad närmast är att betrakta som hälsokost, är en nyhet chokladfabrikanterna tagit till sig med glädje. Idag är det ofta den mörka chokladen som får hedersplatsen i affären, medan den ljusa får skämmas bland andra onyttigheter i godishyllan.

Men faktum är att den mörka chokladen du stoppar i dig inte behöver vara ett dugg nyttig. Det som är bra för hälsan: nämligen flavonerna som kan sänka blodtrycket, hjälper mot trötthet och är bra för hjärtat, smakar bittert och därför  tar många chokladtillverkare bort flavonerna ur chokladen.

Kvar har du samma fett och socker som de flesta av oss gör allt för att undvika.

Så för att var på den säkra sidan. Ät bara mörk choklad som smakar riktigt bittert.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar