.............. är Kristina. Grattis till alla som heter det.
White Lady
Tårtbotten
3 ägg
3 dl socker
1 dl varmt vatten
3 dl Kungsörnen Extra Fint Mjöl
1 dl kakao
Fyllning
ca 200 g hallon, färska eller frysta
3 dl vispgrädde
500 g vit marsipan
Gör så här:
Värm ugnen till 200°C. Smörj och bröa en rund form ca 20 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det varma vattnet. Blanda mjöl och kakao, sikta och vänd ner det försiktigt i smeten. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 min. Låt kakan kallna.
Vispa grädden och mosa hallonen. Blanda ca ⅔ av grädden med hallonmoset till en jämn smet. Dela kakan i 3 bottnar. Bred hallongrädden på den första, lägg på den andra och bred ytterligare ett lager med hallongrädde, avsluta med den tredje bottnen. Bred ett tunt lager av resterande vispgrädde på kanten och ovanpå tårtan.
Kavla ut marsipanen till en stor rund platta, ca 45 cm i diameter. Använd gärna lite florsocker på bakbordet och kaveln så går det lättare att kavla ut. Täck tårtan med marsipanen och skär bort överbliven marsipan längst ner utmed kanten. Dekorera gärna med marsipanrosor och myntablad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar